#NaNoWriMo nuus

NaNoWriMo

You’ve written 40,735 words of your novel—congratulations! You’re in the home stretch.

Wat ‘n uitdaging en ervaring.

So op die herdenking van my ma se selfmoord op  Maandag 19 November 1979 bereik ek vandag op 19 November 2018 ‘n besondere persoonlike doelwit deur die 40 000 woord grens oor te steek in die #NaNoWriMo 1028 uitdaging, en daar is nog etlike dae in November oor om by die 50 000 perk uit te kom! 

Ek is erg rou aan my binnekant en die aura bietjie swart hierdie jaar, want sien, die skryf uitdaging is nie sommer net nie. Dit is om baie persoonlike redes aangepak. Dit is aangepak om my eie onthalwe, om na my lewe te kyk en goed ongedaan en ongesê ten minste vir myself af te handel en uit te skryf. So het ek einas en twyfel en drome een woord op ‘n slag uit geskrywe, bekyk en bedink.

Ek besef so met die uitskrywery dat eina sal altyd eina wees, maar met die jare leer mens beter daarmee saamleef. Mens kan dit so kies. Drome is nooit te versaak nie en die hoop beskaam nooit.

Dis waar ek nou trek. Nog 9 265 woord oor tot 30 November 2018. Wat ek wel weet is daar is nog woorde om te string, nuwe stringe, nuwe stories, droom stories, verbeel stories wat ek miskien eendag sal deel.

Oor en uit.

14 Comments on “#NaNoWriMo nuus

 1. Amper klaar en jy is beslis voor. Ek hoop regtig dat hierdie skrywe vir jou gied is. Om jou na aan selfmoord te moet verloor kan iemand anders nie indink nie. Dit moes verskriklik wees.
  My broer het probeer selfmoord pleeg, was onsuksesvol, maar is later wel oorlede. Ek verstaan ietsie van die verslaentheid. Baue sterkte vir jou.

  Liked by 1 person

 2. Joegaai! Mooi man! Myne gaan ek nou ook gou inteken dan is ek saam met jou by die 40000!
  Hierdie skrywe is vir my ook n ontlading. Dis die eerste keer wat ek werklik net skryf wat in my kop opkom sonder omaan my naasts te dink. Dis net myne en hoe ek dit beleef het. My Selfmoord deel is nog steeds weggebere. Ek het al n bietjie daaraan gewerk maar gaan dit nie in hierdei skryfsessies verder ophaal nie. Dis vir my ook al 25 jaar gelede wat dit gebeur het en dit is steeds maar traumaties en hartseer om daaraan te dink. Jy is dapper en dis goed om dit nou vas te pen. Maak nie saak as jy dit nooit gaan opstel nie dis salf vir jou eie gemoed om dit net te doen.

  Liked by 1 person

  • Mens bere goed so diep, sluit dit toe en moer die sleutels weg. Hierdie is wraggies laaie oopbreek en goed goed bekyk, en dis dan dat jy agterkom van die bêregoed is bliksempies wat pad af gejaag moet word… 😉

   Liked by 1 person

 3. Jy is ‘n ystervrou!!! En ‘n aansporing vir ons ander skrywers wat nog BAIE ver het om te stap!

  Like

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

Life according to C

To become remarkable, hold yourself accountable

Holladriehoe

Hier gesels ek oor alles wat my bly maak: my taal, die natuur, kuns, die lewe.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

The Depth of Now

Exploring Istanbul Through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

Bondels Gedagtes

Lesse geleer, en stories uit my lewensreis

penpunt

Waar die hart van vol is …

Country Living in Southern Africa

Sharing my life in Mozambique and all things country in Southern Africa

Dream Desire Achieve

The dreams you desire can be achieved, for with God nothing is impossible.

KAITLIN B. CURTICE

Kaitlin B. Curtice

de Wets Wild

Disappearing into South Africa's wild places... Again!

heart prints

live the story you want to tell

filosopete

blessedbeyondrecognition 🇿🇦

WoordNoot

Waar ek my woorde en note kombineer om my storie te vertel

Die Bordkryt

Studentekoerant

Positief

Wat jy in jou gedagtes toelaat, dit word jou lewe

Ekmyselff

dit is wat dit is, ek is ook wat ek is

'n Skrywer se blok

Kortverhale, gedigte en sommer enigiets met die lewe te doen.

Thulana

Almal om my is gek...

Vinke en Verse

Spraak-, taal- en gehoorterapeut. Kamma-digter. Lewenslange student. Reisiger. Liefhebber van woorde, musiek en Afrika. Deur Genade gered en deur Liefde vrygespreek.

Tapestry of Thought

Cilnette Pienaar weaves and unravels

bitterbossie

Die groenspreeu is 'n kunstenaar ...

Born in Providence

finding our way back to love

%d bloggers like this: