Vurig alleen

Jinne. Daar gaan die giggelgroenbus toe sans Lekkervurig vort om by die suidste suid te gaan koekeloer. Net so. Ek weet nie wat om te maak nie. Scrapy se elonmuskmasjien se sleutel kan ek nêrens kry nie. Hier is nie eers ‘n virtuele besem om mee agterna te vlieg nie. Ag, en daar trek die Harley optog agterna…..

Pfft. Die hele toer kom ek agter my lesery en inVuurvliegie ingeskrikgeit maak my onsigbaar. Uit die oog, uit die hart lyk dit my. Wonder of ek maar my tassie moet pak en die Towerinne moet groet…so snik ek in my koffie, voluit vuurvliegie gemoedsbekak. Ek het van kleins af erge verwerping gevoelens, nie eers my fokjou pilletjies werk daarvoor nie. Die sout trane gee my koffie ‘n snaakse smaak……haai, wat se lawaai is hier buite aan die gang?

Ek loer by die venster uit. O, genade. Dit brand. Dis net rook en vlamme. My hart klop in my keel en ek hardloop af portaal toe. Die mense staan almal beangs rond. Die geloei van sirenes kom nader. Brandweermanne kom vra of ons kan help. Daar is huise wat kan afbrand.

Op bakkies jaag almal toe om te help. Ek gaan saam. Immers beteken ek hier iets.  My biker bandana het ek  om my  neus en mond  gebind, soos die kroeks van die Wille Weste.

Sulke stokke met rubberplakke word ons on die hand gestop en terwyl die brandweermanne hulle waterspuit toerusting op die vlamme loslaat, het ons oral opslag vlamme met die slaangoed gesmoor.

Die roet en rook laat mens se oë traan, en die longe brand. Ons werk hard, en skielik gaan ‘n gejuig op.

Die vuur is geblus. Hoera.

Arniston is veilig.

My hart krimp ineen aan die onthou van bangmaak vure. Kleintyd in Swaziland en later op die mooi Eerstelingplaas, toe dit so amper boord en huis verwoes het. Die Knysna woude se gereeld brand, sommer nou die dag weer, George, en omtes. Ons brose wêreld en mooie natuur wat so vreeslik kan seerkry. Vuur-seisoen nou sommer heeljaar, want droog is nou oral. Rampe op rampe.

Stokalleen keer ek terug na die hotel. Nog niks nuus van die toerende Towerinne nie. Miskien het hulle ‘n breuk van my nodig. Of ek hulle. Darem het my dag nie saai verloop nie.  ‘n Traan biggel oor my wang.

In my kamer spring ek deur die stort en trek vars aan. So op pad uit gryp ek my Kindle. Ek gaan maar vir die see kyk en lees. Alleen. Ek struikel oor die oordrewe deken se hoek.

Ha, Frannie se kosbare mandjie, met al ons skatte.

Ek haal  ‘n broodjie, met kosbaarheid binne, uit en gryp na die foon. Lekker bederf middag by die spa, en dan reël vir aandete op die strand, en ‘n helikopterrit oor die see wanneer die son water trek. O, ja en ‘n ou boetiekrokkie, nuwe haredos, mooi skoene…

Nee, ek gaan nou nie so aaklig soos ‘n Kardashian raak nie. Die klomp sal sekerlik vir een van die Harleys stuur as hulle my afwesigheid soos ‘n koeistal ervaar. ‘n Ware gemis.

Ek bêre die broodjie.

Ek stap af om iewers te gaan sit waar ek vir die see kan kyk.

Skaars gesit, toe hoor ek die Harley.

Towerinne julle kan bly wees!

NS. Dit het rerig vandag om Arniston gebrand. Dankbaar dit kon gekeer word voor daar groot skade gemaak kon word. (foto’s van Toorts se mense op die Vuisboek geleen)

NS. NS. Die Towerinne se virtuele toer trek nou al in die Suidkaap,  Segogga en Toorts en Trommeltjies se geweste.  Die toer  wat al 115 blogs later beslaan kan HIER gelees word. Geniet ons reis! Ons doen!

NS.NS.NS Toorts – ek is nie kwaad oor jy my vergeet het nie! Liefde Lekkervurig. Julle het my darem kom haal, daai lang sonsak is nou wragtig lekker. Die kuier en die kos ook.

39 Comments on “Vurig alleen

 1. O Jimmel tog vuurtjie julle laat my sweet….
  Blogland en die groenbus laat my altyd wonner oor wat regtig en wanneer trek wie wie se been…
  Die goed wat julle soms sê is die soort ding wat regtig op my gebruik is toe ek nog in my menstronk was. Hier kan ek lag oor dit maar in mensland was dit my pakslae. Ek leer nou om weer mens te word, maar ek wonner altyd eers of julle grap en of julle nou ernstig is. Baie goeie mens/gees/emosie gim vir my spiere….
  Ek hoop jy is oky, want of julle nou grap of ernstig is, julle spul is my veilige plek en ek like julle stukkend. My lewe was maar saai sonder julle…

  Liked by 1 person

  • Nee, genade Bondels – hierdie is speel speel wêreld. Kyk nou watse avontuur het ek gehad terwyl julle ry sonder my…
   Maar ek is jammer as my snipperige skrywery jou omkrap, dit is die laaste ding wat ek nou wou bereik. Kan jy jou eina-bril afhaal en jou pienk Towerin bril waar ons almal perfek en sonder seer is opsit en weer lees en giggel mensig ek het vuur geslaan en amper my maats beroof! Lag nou toe, uit jou maag. Ek hoor jou nie!
   Arniston het egter rêrig vanoggend gebrand. So daai deel is die waarheid.

   Like

   • Neeeee jong dis nie eina nie dis hoekom ek sê dis my gim waar ek spiere oefen en daarvoor is ek DANKBAAR, nee jy het my nie omgekrap nie regtig nie. As ek eina bril opgehad het sou ek soos in verlede laaaaankal gehol get en het julle my noooooit weer gesien nie. Dis juis julle geskerts wat my help heel word en weer mens word…rerig..

    Liked by 1 person

 2. Wil jy vir my sê Frannie het haar mandjie vergeet!!! Neeee liefde mors met haar kop. So ‘n helikopterrit sou lekker wees…..en hy kon jou mos by ons kom aflaai het. Die slang sou jou nie so maklik verlei het nie 😇 Dan het jy nog goeie dade ook gedoen deur te help vuur blus… dit terwyl ons jol. Ek probeer hard om nie te lag vir die Wille Weste look nie!!!

  Liked by 1 person

 3. Ag jinne, ek weet net hoe jy voel – op een van ons eskapades het die uwe ook geskitter in haar afwesigheid! Destyds het ek verlep; jy het gaan brandslaan – welgedaan! Dankie dat jy die erge versoeking van daardie broodmandjie weerstaan het…

  Like

 4. Lekkervurig, jy sou my gesien het as ek van vergeet is… Daai diamante sou my ń vliegrit al langs die see af laat neem het, met ń VER ompad tot by die bus. Stel jou die ongelooflike tonele voor! Ek sou hier en daar afgeklim het vir allerhande proe- ekskursies, jong, en ń outfitjie of drie sou my my verwerping laat opgee het. Ek weet jy was braaf en als en so aan, maar regtig.. ?

  Like

 5. Janee kyk, ek moet saamj met Una stem, ek sou ook soete wraak geneem het. Jy het my nou lekker laat lag en ek hoop jy is oor jou gemoedsbekakking. Ek is darem bly die vuur is onder beheer gebring (in beide letterlike en virtuele wêreld) en dat Frannie nie in die moelikheid beland het omdat sy ons skatte so laat rondlê nie. Ek sien Toortsie het iewers die opmerking gemaak dat die fynbos in daai omgewing so maklik brand. Wat ‘n jammerte – dis so ‘n groot deel van die natuurskoon. Vat dit lank om weer te herstel na so ‘n brand Toortsie?

  Liked by 1 person

  • Hester, toe daai Harley mey die syspan stop met dertien askies sonneblomme is ek weer lekkervurig vrolike ekke😉
   Ek het gehoor fynbos en proteas herstel goed na brande. Toorts moet ons meer van fynbos leer

   Liked by 1 person

 6. O gatta patatta, dit was nou ń groot glips om jou te vergeet.
  Gelukkig kon jy ń positiewe bydrae lewer by die brande.
  Daai broodjies was ampertjies weg met die kosbaarhede daar binne. Hoe sou ons nou die Kaapse kuier kon laat plaasvind sonder enige fondse. Dankie Lekkervurig dat jy selfbeheersing toe gepas het.

  Like

 7. Lekkervurig blus vuur! Dankie! So jammer dit het weer opgevlam! Die fynbos is ok. Brand moedig ontkieming van nuwe saadjies aan. Maar au, die skilpadjies, hasies en bokkies ens…..
  Daar het gisteraand laat mense in my huis oo Struisbaaai kom slaap. Hulle moes uit Waenhuiskrans uit agv d rook.

  Like

  • Ag dis hartseer om van die diere van die veld te hoor. Ons bid dat alles sal bedaar en dat uitkoms naby is. Seën vir jou huis wat vir mense in nood oop 8d. Drukke en sterkte daar in julle gweste.

   Liked by 1 person

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

My Gorrel

Vaste woorde vir los gedagtes.

Forgotten Magic: Lifestyle blog

Muffins, Coffee and this Blog

Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

Life according to C

To become remarkable, hold yourself accountable

Holladriehoe

Hier gesels ek oor alles wat my bly maak: my taal, die natuur, kuns, die lewe.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

TOKELOSHE

a.k.a. I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense. 'n Afrikaanse blog.

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

The Depth of Now

Exploring Istanbul Through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

Bondels Gedagtes

Lesse geleer, en stories uit my lewensreis

penpunt

Waar die hart van vol is …

Country Living in Southern Africa

Sharing my life in Mozambique and all things country in Southern Africa

Dream Desire Achieve

The dreams you desire can be achieved, for with God nothing is impossible.

KAITLIN B. CURTICE

Kaitlin B. Curtice

de Wets Wild

Disappearing into South Africa's wild places... Again!

heart prints

live the story you want to tell

filosopete

blessedbeyondrecognition 🇿🇦

WoordNoot

Waar ek my woorde en note kombineer om my storie te vertel

Die Bordkryt

Studentekoerant

Positief

Wat jy in jou gedagtes toelaat, dit word jou lewe

Ekmyselff

dit is wat dit is, ek is ook wat ek is

'n Skrywer se blok

Kortverhale, gedigte en die lewe.

Thulana

Almal om my is gek...

Vinke en Verse

Spraak-, taal- en gehoorterapeut. Kamma-digter. Lewenslange student. Reisiger. Liefhebber van woorde, musiek en Afrika. Deur Genade gered en deur Liefde vrygespreek.

Tapestry of Thought

Cilnette Pienaar weaves and unravels

%d bloggers like this: