Bewende riet of stoere eik – jou keuse

 

Na aanleiding van Dawid se lofsang in Psalm 103, begin ek my week so:

Here, ek is bly,

Bly U het my gemaak.

Bly U het my vergewe.

My lewe in U hande.

Askies dat ek my eie storie wil skrywe.

Askies dat ek dink u maaksel is nie goed genoeg nie.

Aksies dat ek onnodige werk skep omdat ek elke keer my pakkie weer by U voete kom terug steel.

Het U ‘n afdeling wat herwinde sondebelypakkies bymekaarmaak en uitsmyt, net om dit more weer te ontvang? Sê asseblief askies vir wie ookal daardie afdeling vir ewig moet bestuur. Ek vra vergifnis vir  onnodige werk en was in my ore. Hulle gaan hopelik baie minder van myne hersirkuleer.

Dankie dat U ons tekortkominge so ver soos die ooste van die weste van ons verwyder.

Dankie vir die belofte dat, al is ons soos bewende riete pleks van stoere eike*, U vir ons lief, lief is.

Dankie dat U nie vernietigend woedend vir ons bly nie, dankie vir U lankmoedige liefde en geduld.

Dankie dat U vir ons met ons stomp potlode, vuil brille en vermorste tyd elke oggend oorbegin kans gee.

Dankie vir hierdie nuwe dag vol belofte en hoop.

Dankie vir arendsvlerke al taan ons jeug.

Saam met die mense van Wes-Afrika bid ek: “Here, ek gooi my vreugde soos voëls in die lug op. ‘n Nuwe dag gaan singend oop; tjirp en kwetter van U liefde. U genade skitter in elke uur. Halleluja, Here.”

* Daar is ‘n mooi storie agter die beeld. 

Jesus het met mense gepraat het oor Johannes die Doper.  Matt 11:2-7: Johannes het in die tronk gehoor wat Christus alles gedoen het, en het toe deur sy volgelinge ‘n boodskap aan Hom gestuur om te vra:“Is U die Een wat sou kom, of moet ons ‘n ander een verwag?”Jesus antwoord hulle: “Gaan vertel vir Johannes wat julle hoor en sien: Blindes sien, lammes loop, melaatses word gereinig, dowes hoor, dooies word opgewek, en aan armes word die evangelie verkondig.En gelukkig is elkeen wat nie aan My begin twyfel nie.” Toe hulle weggaan, het Jesus met die mense oor Johannes begin praat en gesê: “Waarna het julle in die woestyn gaan kyk? Na ‘n riet wat deur die wind heen en weer gewaai word?

Volgens oorlewering was daar onder eerste-eeuse Jode ‘n gelykenis bekend as “Die Riet en die Eikeboom.” Die storie gaan so:

Die riet en eikeboom is albei teen ‘n rivieroewer geplant. In tye van storm, het die trotse eik se stewige wortels hom staande kon hou. Maar, die moontlikheid was altyd daar, dat ‘n skielike sterk werwelwind die reus kon ontwortel en laat kantel. Nieteenstaande het die eik bly vasstaan. Geen kompromie nie, staan al is daar risiko betrokke.

Die riet het egter ‘n minder agressiewe strategie implementeer om te verseker dat hy staande sou bly. As die wind opkom, het die riet na links en regs geswaai, na gelang van die wind se rigting.  So buigbaar, dat riet selfs plat gaan lê het as die wind dit vereis.

Die gelykenis vertel dat die eik, omdat hy geweier het om ‘n kompromie aan te gaan, sy lewe kon verloor. Daarenteen het die dansende riet net kon oorleef as hy die knie voor die wind bly buig het.

Dankie Yeshua ons Eik en Messias! Dat U ons leer om soos U sterk te staan, al dreig die wind.

 

12 Comments on “Bewende riet of stoere eik – jou keuse

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

My Gorrel

Vaste woorde vir los gedagtes.

Forgotten Magic: Lifestyle blog

Muffins, Coffee and this Blog

Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

Life according to C

To become remarkable, hold yourself accountable

Holladriehoe

Hier gesels ek oor alles wat my bly maak: my taal, die natuur, kuns, die lewe.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

I♥2CR8

a.k.a. Toekloshe

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense. 'n Afrikaanse blog.

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

The Depth of Now

Exploring Istanbul Through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

Bondels Gedagtes

Lesse geleer, en stories uit my lewensreis

penpunt

Waar die hart van vol is …

Country Living in Southern Africa

Sharing my life in Mozambique and all things country in Southern Africa

Dream Desire Achieve

The dreams you desire can be achieved, for with God nothing is impossible.

KAITLIN B. CURTICE

Kaitlin B. Curtice

de Wets Wild

Disappearing into South Africa's wild places... Again!

heart prints

live the story you want to tell

filosopete

blessedbeyondrecognition 🇿🇦

WoordNoot

Waar ek my woorde en note kombineer om my storie te vertel

Die Bordkryt

Studentekoerant

Positief

Wat jy in jou gedagtes toelaat, dit word jou lewe

Ekmyselff

dit is wat dit is, ek is ook wat ek is

'n Skrywer se blok

Kortverhale, gedigte en die lewe.

Thulana

Almal om my is gek...

Vinke en Verse

Spraak-, taal- en gehoorterapeut. Kamma-digter. Lewenslange student. Reisiger. Liefhebber van woorde, musiek en Afrika. Deur Genade gered en deur Liefde vrygespreek.

Tapestry of Thought

Cilnette Pienaar weaves and unravels

%d bloggers like this: