Labrabull of pittador?

 

ilovedog

Koda-koos is ons meer as 50kg gitswart hondekind, wat vir ons baie plesier gee, maar ook laat les opsê. ‘n Liefdevolle hond, wat soos julle kan sien, hom verbeel dat hy ook soos sy Schnauzer nefies, Milo en Ringo, sommer op Bab en meubels en beddens kan klouter.

Koda kan speel, is mal oor toutrek en sy bende aan te stig en te terg wat skewe matte en ander ongelukke tot gevolg het.  ‘n Gillende ek is ook kort agter die gespeel en geskaats deur my huis.

‘n Probleem in ons lewe saam met Koda is dat hy ‘n baie slegte ervaring met ‘n susmiddel gehad het. Die veearts het sy gewig onderskat, en te min moetie gegee sodat hy aan die slaap kon raak en ons sy toonnaels kon sny. Die gevolg, ‘n bedonderde slaperige hond. Dis so erg, hy het nou die dag langs Rots op die bed gelê toe ek met die naelknipper naderstaan om Rots te help met ‘n ingroei nael. Heita, ek het vinnig omgedraai. Koos hou ook nie van bad nie, dis ‘n oorlog van my wil teen syne. ‘n Strategiese spel epies van aard. Ek wen meestal en hy kom met ‘n helse gesukkel skoon so al om die drie weke.

Nou Koda het ‘n ekseem-probleem, wat van tyd tot tyd opvlam. Hy het ‘n besondere reuksin, of is geweldig slim. Waag om daai pil uit die pakkie te haal, yskas toe te loop en die moetie in ‘n stukkie vleis weg te steek. Weet maar die vleis sal afgekou word en die pil eenkant gespoeg word. Ag, my geduld verdwyn en my bloeddruk styg. Tot Bab agterkom, dis nie die pil nie, dis die handeling wat bepaal of Koda sluk of spoeg.

As jou hand met die vleis gebal lyk, vergeet maar. Sit die vleis in jou oop palm, eet hy dit sonder skroom. Dis vir ons ‘n raaisel. Want hy ken geen gebalde vuiste of geweld nie.

Ek het al gewonder of hy geneties uit sy voorsate, ‘n slegte ervaring onthou. Ek lees juis  net nou dat honde se geskrop en in die rondte tol met hulle oer voorsate te make het. Wie sê hy kan dan nie sleg van geslagte voor hom onthou nie? Want hoe anders kan ek sy nukke verduidelik?  Of, hy onthou toe ek laas vir hom die susmiddel ingegee het, en die gevolge daarvan!

Ek is dankbaar hy is ten spyte daarvan lief vir my geselskap. Kom lê by my voete, kom vra ‘n wyn-ys, klouter op die bed as ek lê en lees. Die oomblikke is duisend keer meer as die nukkerigheid.

Ons hondekind is ‘n kruising. Dit werk so: Wat liefde, energie en speel aanbetref is hy beslis ‘n Labrabull. Wanneer hy kortgebonde en kwaai is, is hy ‘n Pittador. As hy stout is is hy Koos, as hy oulik is Koda. Meestal is hy sommer Koda-Koos.

Vreeslik baie soos ek.

Net vanoggend sal Rots my so ewe vertel dat ek ‘n moer klein bietjie (en hy beduie hoe klein die moer se gaatjie is) geduld het, en my humeur ook vinnig is. Net voor my brein links fok, kom sy maar. “Maar jou hart, die is baie groot, en dis hoekom ek vir jou so lief is.” Dit het hom gered. Die Pittador het gatomswaai gemaak en Labrabul van vreugde en wederkerige liefhê gebokspring.

Koda-koos en ek verdien mekaar, nukke en grille en groot harte en al.

 

 

10 Comments on “Labrabull of pittador?

  1. Die brakke is slim en leer gou. Ons s’n het ook hulle nukke en streke, flink geleer deur assosiasie. Die een hond verdra nie om geborsel te word nie, en sy net die woord “borsel”hoor is haar stert tussen die bene en haar oe onderstebo.

    Liked by 1 person

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

Life according to C

To become remarkable, hold yourself accountable

Holladriehoe

Hier gesels ek oor alles wat my bly maak: my taal, die natuur, kuns, die lewe.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

The Depth of Now

Exploring Istanbul Through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

Bondels Gedagtes

Lesse geleer, en stories uit my lewensreis

penpunt

Waar die hart van vol is …

Country Living in Southern Africa

Sharing my life in Mozambique and all things country in Southern Africa

Dream Desire Achieve

The dreams you desire can be achieved, for with God nothing is impossible.

KAITLIN B. CURTICE

Kaitlin B. Curtice

de Wets Wild

Disappearing into South Africa's wild places... Again!

heart prints

live the story you want to tell

filosopete

blessedbeyondrecognition 🇿🇦

WoordNoot

Waar ek my woorde en note kombineer om my storie te vertel

Die Bordkryt

Studentekoerant

Positief

Wat jy in jou gedagtes toelaat, dit word jou lewe

Ekmyselff

dit is wat dit is, ek is ook wat ek is

'n Skrywer se blok

Kortverhale, gedigte en sommer enigiets met die lewe te doen.

Thulana

Almal om my is gek...

Vinke en Verse

Spraak-, taal- en gehoorterapeut. Kamma-digter. Lewenslange student. Reisiger. Liefhebber van woorde, musiek en Afrika. Deur Genade gered en deur Liefde vrygespreek.

Tapestry of Thought

Cilnette Pienaar weaves and unravels

bitterbossie

Die groenspreeu is 'n kunstenaar ...

Born in Providence

finding our way back to love

%d bloggers like this: