Ander se woorde

11 Comments on “Ander se woorde

 1. Al vier hierdie het my laat dink. Veral die derde aanhaling is iets wat op my van toepassing is. Ek vermy onderwerpe waaroor ek weet daar ñ meningsverskil gaan wees, en dis ñ defnitiewe “flaw’, ek weet.

  Liked by 1 person

  • Ek dink ons het nodig om die ongemaklike dinge begin bepraat met baie mense, selfs al verskil ons. Dis al hoe ons mekaar sal leer ken. Dink daai ” ek sal jou standpunt verdedig, as jy my reg tot my eie opinie sal respekteer” is wat mens se benadering moet wees.

   Liked by 2 people

   • Ek sit hier oor jou woorde en dink, en ek besef een ding; ek is lui. Te lui om in die meningsverskille betrokke te raak, te lui, of dalk moeg, om mense se opinies rondom kerk en politiek aan te hoor omdat dit so altyd dieselfde is. Die mense met wie ek wel hieroor gesels, is diesulkes wat min of meer voel en glo soos ek. Van die res stap ek net eenvoudig weg. Ek wil niemand probeer beïnvloed nie, niemand se mentor wees nie. Dit klink baie sleg, ek weet. Dalk iets met my ouderdom en verlede te doen? Vir my is die belangrikste om veilige omgewings te skep waar elke ou homself kan wees, waar mense veilig voel en geborge. En vir my gaan dit nie gepaard met heftige gesprekke nie. Ek haat dit met ñ passie. Lekkervurig, hierdie is nou ñ mondvol, ek weet. Hoop dit reën lekker daar by julle ook.

    Liked by 2 people

 2. Dis alles baie waar en goed gestel. Ek voel ook soos Una, dat ek nie in bekgevegte betrokke wil raak nie. Soos jy seker nou al weet, verskil my opinie oor God en godsdiens van julle almal s’n. Uit respek weerhou ek my daarvan om lelike aanmerkings of redenasies daaroor aan te gaan. Dit sou egter soms vir my lekker gewees het, as mense wou luister hoekom ek so daaroor voel, sonder om my uit te kryt en te veroordeel.

  Liked by 2 people

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

the depth of now

Discovering Istanbul through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

%d bloggers like this: