Foonjakkery- dis ‘n (on)ding

 

 

Foonjakkery – die praktyk om jou metgesel of metgeselle te ignoreer om aandag te gee aan jou selfoon of ander mobiele toestel.

(Tele)FOON  + (af)JAKKERY

 

Oukei – dis ‘n eiewoord, kry julle ‘n beter een of vertel my wat is die Afrikaans hiervoor:

 

Image result for phubbing meaning
phubbing  – the practice of ignoring one’s companion or companions in order to pay attention to one’s phone or other mobile device.
  1. “phubbing is just one symptom of our increasing reliance on mobile phones and the Internet.”

 

16 thoughts on “Foonjakkery- dis ‘n (on)ding

  1. Ek hou van jou woord.Dis nie net onbeskof nie, maar gevaarlik ook, veral daai ouens wat in hulle voertuie oor die telefoon praat. Ek en my man het gou ons hond gaan oplaai na sy bad en skeer en hier in die hoofstraat, reg op ‘n draai, ry meneer met die moerse groot bakkie hier langs my sodat ek niks kan sien van waar die ander verkeer is nie. Ek het sommer my venster oopgemaak en hom beduie dat ek sy lewer gaan uitpluk, dit op die teerpad neergooi en daarop spring as hy nie sy vor-baai-vor double cab uit my pad uit kry nie. Dink asseblief ‘n woord uit vir hulle ook.

    Liked by 2 people

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.