Is dit of is dit nie? Ek dink nie so nie….

FB_IMG_1491592591958

So, dis toe nou vandag wat almal dink ons land gaan van die Prez ontslae raak. Zapiro spot oor die man se slapelose nag met skape tel. Ek dink ons is naief as ons dink dinge gaan sommer so verander. Tensy Prez bedank…

Ek luister op RSG hoe Piet Kopdoek (en ek kan my soms liederlik vir dié man wip) wat die spyker op die kop slaan saam met ander nuusbronne: Dit is nie demokrasie as parlementslede in die geheim moet stem nie. Demokrasie werk so dat almal hulle deel doen, dat korrupsie nie geduld word nie, dat goete openlik gedoen word. Sonder vrees vir jou lewe of intimidasie.

Ons gaan nog ‘n kabinetskommeling en die agtste mislukte aanslag op die korrupte “toksiese demokrasie” van die Zuptas nouliks oorleef. Die 30 miljoen stemgeregtigdes – ek en jy- sal hard en duidelik moet stem oor agttien maande. Nie weer toelaat dat ‘n skandelike handvol mense toegelaat word om namens die hele Suid-Afrika te besluit nie. Daai ene is wat moet verander.

Die Suid-Afrika wat ons wil hê begin by my en jou. Raasbekkie Tumi Morake het dit vanoggend op die persradiostasie se brekfis raak gesê: Ek is gatvol vir rassiste van enige kleur – as hierdie land jou pla – trek Australië toe, trek Uganda toe, Kanada toe. Gaan net. As mense in jou kring die K-word en rassistiese houdings teenoor enige persoon, kultuur, groep openbaar – help hulle reg of doen afstand van die geselskap.

Noem my ‘n sosialis, kommunis, oorloper, wat ookal. My dogter en toekomstige skoonseun gaan kinders hê of aanneem. Ek het nie vir hulle erfgeld om hulle elders in ‘n ander land te gaan vestig nie. Hulle het ‘n huisie in die Karoo. So daar. My nageslag, hetsy van my hart of my gene, verdien dat ek saam met Tumi Marokes opstaan en sê kom oor jouself en jou kleinserigheid.

Ons almal se geskiedenis wys ons almal se vooroordele hang uit – die geweld, die ter wille van oorlewing, die “ek is verneder, ek is kwaad, ek is verontreg”….en so aan en so aan. Wat my die heel meeste grief, “ek het nie voordeel getrek uit ….nie.” Natuuurlik het ons. Ons is goed opgevoed, ons is werk gewaarborg, ons is tot domword toe beskerm.

Kruisig my – ek voel ‘n veer.  Intussen gaan ek maar van 12h00-14h00 op die sypaadjie staan met my mooi vlag van die land waarvoor ek lief is en elke mens ‘n staning mag hê en bid vir ons almal se oorlewing.

Amandla. Ubuntu.

images (3)

Lees hier waaroor en hoekom ek vandag tekere gaan:

http://theconversation.com/south-africa-will-be-better-off-if-the-vote-to-oust-zuma-proves-to-be-a-damp-squib-82034

https://www.dailymaverick.co.za/article/2017-08-07-trainspotter-the-ides-of-august-zuma-faces-a-vicious-weapon-invisibility/#.WYlZlFEjHIV

4 Comments on “Is dit of is dit nie? Ek dink nie so nie….

  1. Jy praat waar, daar gaan nie ‘n magic wand swaai wat ons verlos nie, maar ek het vanoggend hierdie post op facebook gedeel https://www.businesslive.co.za/bd/national/2017-08-08-mcebisi-jonas-warns-there-is-no-quick-fix-for-sa/ en my antwoord was “A journey of a thousand miles begins with a single step …” Die enigste step tot ons beskikking op hierdie oomblik is om ons stemme te laat hoor, om ons samehorigheid en wense te verkondig deur plakkate, ons teenwoordigheid op sosiale media, ens, m.a.w deur bewusmaking. Dit is dus waar ek begin – ek raas op elke platform waar my stemmetjie dalk gehoor kan word en hou in gedagte dat dit (dalk) deel van ‘n nuwe begin is. Ek glo ons moet dit volhou en verkondig vir die volgende agtien maande totdat ons op wettige wyse ons stemme kan uitbring en hoop dat die boodskap langs pad deurgedring na die mense van die land.

    Liked by 1 person

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

Life according to C

To become remarkable, hold yourself accountable

Holladriehoe

Hier gesels ek oor alles wat my bly maak: my taal, die natuur, kuns, die lewe.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

The Depth of Now

Exploring Istanbul Through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

Bondels Gedagtes

Lesse geleer, en stories uit my lewensreis

penpunt

Waar die hart van vol is …

Country Living in Southern Africa

Sharing my life in Mozambique and all things country in Southern Africa

Dream Desire Achieve

The dreams you desire can be achieved, for with God nothing is impossible.

KAITLIN B. CURTICE

Kaitlin B. Curtice

de Wets Wild

Disappearing into South Africa's wild places... Again!

heart prints

live the story you want to tell

filosopete

blessedbeyondrecognition 🇿🇦

WoordNoot

Waar ek my woorde en note kombineer om my storie te vertel

Die Bordkryt

Studentekoerant

Positief

Wat jy in jou gedagtes toelaat, dit word jou lewe

Ekmyselff

dit is wat dit is, ek is ook wat ek is

'n Skrywer se blok

Kortverhale, gedigte en sommer enigiets met die lewe te doen.

Thulana

Almal om my is gek...

Vinke en Verse

Spraak-, taal- en gehoorterapeut. Kamma-digter. Lewenslange student. Reisiger. Liefhebber van woorde, musiek en Afrika. Deur Genade gered en deur Liefde vrygespreek.

Tapestry of Thought

Cilnette Pienaar weaves and unravels

bitterbossie

Die groenspreeu is 'n kunstenaar ...

Born in Providence

finding our way back to love

%d bloggers like this: