177 teen, 198 vir,  9 bangatte, en 15 dooies of siekes plus die speaker se eie-belang seëvier ten koste van hordes. Werkloos, magteloos. 400 stemme vir meer as 40 miljoen mense. Pffft.

Die agtste mosie van wantroue is oorleef. Net, net. Die kanker groei. Daar is sekerlik vanaand ‘n benoude fees by die Saxonwold Shebeen. Vryheidsliedere deur die minagter van vroue- en menseregte. Sing boetie sing, jou swanesang.

Mag almal die volgende agtien maande gebruik om jou stem te laat tel. Die tyd van middelmatigheid is verby. Standpunt inneem, sterk staan, manne teen muise.  Een vir almal, almal vir die eerlike een.

Here, help ons.

“COPE MEDIA STATEMENT ON THE POST VOTE OF NO CONFIDENCE IN JACOB ZUMA.

Statement by: Mosiuoa Lekota – COPE President.
As the SACC noted: ‘What has been seen cannot be unseen’. 
South Africans of all persuasions have witnessed the events of today and have taken stock of what has transpired. Now that they have seen the moral bankruptcy of the ANC in today’s vote, despite a secret ballot, South Africans (and history) will judge the ANC harshly. The ANC MP’s have voted to put the ANC before the country and retain Zuma  as the tainted and morally illegitimate President of our country – despite the unprecedented crisis that he has brought upon the country and all of its people. 
Now, more than ever before, South Africans will come to realize that now is the time to reclaim our national sovereignty and ensure ‘government for the people and by the people’. This project now moves beyond the mere removal of Jacob Zuma as the illegitimate President of our nation. It’s now clear for all to see that the time has come to rid our country of the ANC as the governing party.
END.”