‘n Bang boervrou storie

84884

Ek kry ‘n missed-call uit Graaff-Reinet. My minister van huishoudings wat my Karoohuis se tuin en die woonstel weekliks versorg.

Met ‘n  swaar hart bel ek terug. Het die stoute kinders alweer by die pallisade skade gemaak en my mooi kaktusse verwoes, of venters gebreek?  Ons hartshuisie staan juis so halfmas klaar gebou. Die rondloper karnallies is altyd op die stoutwees uit, en gee nie ‘n snars om vir skade maak nie. Of het die woonstel se geyser gebars of ‘n waterpyp…of…of?

Ek is verras toe my Karoo-konneksie vrolik more sê. Ons gaan deur die ‘hoe gaan dit’ ritueel, en ek kan hoor Ness het iets mee te deel. Sy werk by mense wat ons ken so drie dae per week.

“Mevrou onthou vir Boeboe die klein hondjie van R,” vra Ness.

Ek onthou.

Met smaak trek Ness los: “Nou R het vir Boeboe toe ‘n maat gekry – so groot mannetjieshond. Mevrou, hy wil toe mos nou die dag vir Boeboe bykom, en R wil nie dat dit gebeur nie. Die brak is tien keer groter as Boeboe. Joe, ons kry toe Boeboe by hom weg en smyt haar deur die venster die huis in. Jo, Mevrou, maar is daai hond vir ons kwaad. Hy het ons in ‘n hoek vasgekeer, en wil niks weet dat ons die huis kan binnegaan nie. My foun het in sy waterbak beland, en as ek probeer nader gaan, grom hy en wys tande. Ek het naderhand vir R tussen my en die hond gedruk. Mevrou, ek het nog nooi gewiet ‘n boervrou kan so bang vir haar eie hond wees nie! Ons moes twintig minute so staan voor iemand ons kom help het.”

Ek lag dat die trane rol. Net die prentjie – Ness,kort maar lywig, en R – lank en skralerig, ‘n skild tussen Ness en die bronstige hond. Die trane rol soos ek lag.

“Het jy net gebel om my dag op te vrolik Ness?”

“Nee mevrou, met die dat my foun in die waterbak bly lê het terwyl die hond ons aanhou, is dié foun nou heen. R het vir my ‘n Blackburry geleen tot sy die foun kan vervang op die maandeinde. En die goete Whatsapp mos nie, en ek is bang Mevrou dink ek het jou geblok.”

Dierbare Ness, sy sê elke oggend more en elke aan goeienag, daar uit  Graaff-Reinet. Sy is op my “Ons glo saam”-deel groepie. Ek sou rerig sleg gevoel het om nie van haar te hoor nie. My oog en my hande daar by my hartsplek. My vriendin.

So lekker dat sy vir my lief is en haar elke dag ook met my deel. Ek klim sommer in die kar en gaan drink tee in die sonnetjie saam met haar en oopbek skaterlag oor haar en R se ekskapades.

Ek wens.

Die voordeurklokkie lui. Terug soutmyn toe met my. Daar is mense wat kaggels soek! Besigheid is besigheid! Tot later!

3 Comments on “‘n Bang boervrou storie

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

the depth of now

Discovering Istanbul through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

%d bloggers like this: