Veerligte hoop

Op ‘n herfsoggend stap ek buitetoe terwyl die koffiewater kook.  My hondekinders draf op ‘n ry saam. Want  hulle liefie-beenos se blik is onder my arm vasgeknyp. So met die uitstap vang my oog ‘n heldergroen uit-helium-asem ballon op die grasperk.

” Haai wat maak jy hier, en wat is jou storie,” wonder ek terwyl ek dit optel.

Ek besef ons kan klomp stories opdis oor die groen ballon. Is hy wreed uit ‘n kind se hand geruk by die skou deur ‘n onbedagsame grootmens of die wind en is hy huilend gegroet op sy reis deur die lug?  Of is hy met liefde en hoop die lug ingestuur by ‘n partytjie of troue?

My storie is dat hy spesiaal deur wind en son en dou gereis het om daardie oggend vir my te kom sê: “Al is jy uitasem en moeg en seer; Iemand tel jou op en koester jou en ken jou storie soos niemand op hierdie aarde nie.”

Daardie Saterdag het dié groen ballon, lig soos ‘n veertjie, op ons grasperk tot rus gekom, en my aan Emily Dickinson se hoop laat dink. Broos, breekbaar maar altyd daar. Nooit vol vereistes en versoeke nie. Geloof in aksie.

Daarom bly ek hoop

– vir more se nuwe begin

– dat die Zuptas gouer as later hulle paleise in Dubai sal betrek

– dat die ekonomie van oorlog wat ons wêreld uit mekaar skeur, sal tuimel en die aanstigters in hul eie swaarde sal val

– vir ons land en sy mense, dat ons seer en haat sal kan weg bêre, en saam ons gebreekte land kan herstel

– dat mense fokus op wat goed en reg is

– en bid ek vir morele herlewing, dat geen kinders en vroue wreed verwoes en gemoor word nie

– dat wet en orde toegepas en respekteer  word

– dat almal besef, verandering begin by my en jou.

5 Comments on “Veerligte hoop

  1. Jou skrywe laat my weereens besef hoe ń pragtige mens jy is. Iemand met wie ek defnitief lank sal kan sit en gesels. Die helium balon moes inderdaad met die boodskap by jou uitkom. Sodat jy jou positiewe boodskap kon neerpen en iemand soos ek kan ‘bless’.

    Liked by 2 people

  2. Liewe mede-bloggers – dankie vir al julle dankies! Dat julle my waarneming, lekkervurige energie, vlytige vingers oor die QWERTY sleutelbord, en alles-vir-‘n-rede-bloggery geniet en waarde daaruit put. Om mense te inspireer, my self inkluis, is ‘n voorreg.

    Like

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

the depth of now

Discovering Istanbul through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

%d bloggers like this: