Veerligte hoop

Op ‘n herfsoggend stap ek buitetoe terwyl die koffiewater kook.  My hondekinders draf op ‘n ry saam. Want  hulle liefie-beenos se blik is onder my arm vasgeknyp. So met die uitstap vang my oog ‘n heldergroen uit-helium-asem ballon op die grasperk.

” Haai wat maak jy hier, en wat is jou storie,” wonder ek terwyl ek dit optel.

Ek besef ons kan klomp stories opdis oor die groen ballon. Is hy wreed uit ‘n kind se hand geruk by die skou deur ‘n onbedagsame grootmens of die wind en is hy huilend gegroet op sy reis deur die lug?  Of is hy met liefde en hoop die lug ingestuur by ‘n partytjie of troue?

My storie is dat hy spesiaal deur wind en son en dou gereis het om daardie oggend vir my te kom sê: “Al is jy uitasem en moeg en seer; Iemand tel jou op en koester jou en ken jou storie soos niemand op hierdie aarde nie.”

Daardie Saterdag het dié groen ballon, lig soos ‘n veertjie, op ons grasperk tot rus gekom, en my aan Emily Dickinson se hoop laat dink. Broos, breekbaar maar altyd daar. Nooit vol vereistes en versoeke nie. Geloof in aksie.

Daarom bly ek hoop

– vir more se nuwe begin

– dat die Zuptas gouer as later hulle paleise in Dubai sal betrek

– dat die ekonomie van oorlog wat ons wêreld uit mekaar skeur, sal tuimel en die aanstigters in hul eie swaarde sal val

– vir ons land en sy mense, dat ons seer en haat sal kan weg bêre, en saam ons gebreekte land kan herstel

– dat mense fokus op wat goed en reg is

– en bid ek vir morele herlewing, dat geen kinders en vroue wreed verwoes en gemoor word nie

– dat wet en orde toegepas en respekteer  word

– dat almal besef, verandering begin by my en jou.

5 Comments on “Veerligte hoop

  1. Jou skrywe laat my weereens besef hoe ń pragtige mens jy is. Iemand met wie ek defnitief lank sal kan sit en gesels. Die helium balon moes inderdaad met die boodskap by jou uitkom. Sodat jy jou positiewe boodskap kon neerpen en iemand soos ek kan ‘bless’.

    Liked by 2 people

  2. Liewe mede-bloggers – dankie vir al julle dankies! Dat julle my waarneming, lekkervurige energie, vlytige vingers oor die QWERTY sleutelbord, en alles-vir-‘n-rede-bloggery geniet en waarde daaruit put. Om mense te inspireer, my self inkluis, is ‘n voorreg.

    Like

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

My Gorrel

Vaste woorde vir los gedagtes.

Forgotten Magic: Lifestyle blog

Muffins, Coffee and this Blog

Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

Life according to C

To become remarkable, hold yourself accountable

Holladriehoe

Hier gesels ek oor alles wat my bly maak: my taal, die natuur, kuns, die lewe.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

I♥2CR8

a.k.a. Toekloshe

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense. 'n Afrikaanse blog.

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

The Depth of Now

Exploring Istanbul Through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

Bondels Gedagtes

Lesse geleer, en stories uit my lewensreis

penpunt

Waar die hart van vol is …

Country Living in Southern Africa

Sharing my life in Mozambique and all things country in Southern Africa

Dream Desire Achieve

The dreams you desire can be achieved, for with God nothing is impossible.

KAITLIN B. CURTICE

Kaitlin B. Curtice

de Wets Wild

Disappearing into South Africa's wild places... Again!

heart prints

live the story you want to tell

filosopete

blessedbeyondrecognition 🇿🇦

WoordNoot

Waar ek my woorde en note kombineer om my storie te vertel

Die Bordkryt

Studentekoerant

Positief

Wat jy in jou gedagtes toelaat, dit word jou lewe

Ekmyselff

dit is wat dit is, ek is ook wat ek is

'n Skrywer se blok

Kortverhale, gedigte en die lewe.

Thulana

Almal om my is gek...

Vinke en Verse

Spraak-, taal- en gehoorterapeut. Kamma-digter. Lewenslange student. Reisiger. Liefhebber van woorde, musiek en Afrika. Deur Genade gered en deur Liefde vrygespreek.

Tapestry of Thought

Cilnette Pienaar weaves and unravels

%d bloggers like this: