Koda kou hier, daar oral tot in my hart.

“Ma, ek het ‘n hond gekry. ‘n Labrador-Pitbull kruising. Sy naam is Koda, dit beteken vriend in sommige tale.”

“Ma, Koda is te besig vir die woonstel – hy vreet alles op. Ek het hom by die gehoorsaamheid skool gehad, hy is baie slim. Kan hy maar by julle kom bly?”

So kom bly ‘n woelige reus by ons. Gitswart en besig. Besiger as Patricia wat my Bybel opgevreet het, tafelpote gekou het en rondgeloop het. Baie besiger as Pippie die hoendervanger. Albei op die ou end deur kwaadmense geskiet.

Hy is pas ‘n jaar oud en weeg meer as dertig kilogram. Hy het die tafelpoot verder gekou, die stoeptafel ook bygekom.

Ek koop toutrek speelgoed – hy haal dié uitmekaar, hy het my kelim ‘n hoek uitgevreet. Ons raas, ons speel, en lyk soos self-skenders in die proses.  Hy teister sy bejaarde maats. Dit gaan knor-knor. Rots raak moedeloos. “Sy naam moes Koudaar gewees het”, brom hy

Hy klim op my skoot, wis nie hy is groot nie – ‘n baba in ‘n reus se lyf.  Lê op die ottoman  asof botter nie in daai bek kan smelt nie. Kom vra om op die bed te kan uiltjieknip. Kerm soggens wanneer ons koffie drink om by ons te kom lê. Leer saam met ou Rufus vir beskuit vra.

Kyk vir jou met sy  bruin oë. Toor met ons.

“Hy is baie stout.”

“Hy is onopvoedbaar.”

Nee, en nee!

Want sien sy naam beteken eintlik: Mamma se jongste witbroodjie!

Bab het die regte naam gekies, met die verkeerde betekenis.

M   last born mothers pet …   (Africa)
Male
Friend to everyone     (Sioux)
Een van die dae is hy twee, dan gaan die dinge van ‘n baba verby, ek kan altyd ‘n ander mat kry, of nie. Maar vir Koda – ons het net hierdie een beurt. So my Koda moet nou maar raas, raas klaar kou en woel, want een van die dae is hy my groot witbroodjie brak!

4 Comments on “Koda kou hier, daar oral tot in my hart.

  1. Ooooo daardie tyd van kou en grawe. Jy sê niks van jou plante nie… dit is altyd my grootste fight!!! Geniet hom…kan hoor jou hart is klaar by hom.

    Liked by 1 person

    • Kameel, my Koda is die woeligste brak nog ooit! Hy regeer die huis, en saam met sy twee Scnauzer boeties wil ek nie eens vertel van plante nie, ons gaan deur vragte rooipeper. 🙈

      Liked by 1 person

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

the depth of now

Discovering Istanbul through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

%d bloggers like this: