Toe gaan my besigheid nie.

IMG-20170331-WA0005

Om ons kritiekbeseerde land dieper in longdrop gemors te gooi deur mense aan te moedig om komende Vrydag, 7 April 2017 hul besighede, te sluit is onbesonne.

Om van mediese personeel, nooddienswerkers, polisiemanne en verkeersbeamptes te verwag om nie te werk nie, is onbesonne.

Die wegbly/toemaak aksie is futiel. Daar is prosesse wat nou deur ons konstitisionele hof en binne die parlement moet gebeur.

Ek steun vreedsame optogte. Ek sal my personeel laat gaan deelneem, my man en kind kan ook gaan, of as ek wil gaan, sal een van ons agter bly om ons besigheid se deure oop te hou.

Want sien – Jacob Zuma en maats voel vere oor my inkomste of oor werksekuriteit vir my werkers. Ons moet self met goeie produkte, uitstaande kliëntediens en nasorg vry na verbruikers. Ons, nie ons regering nie. Maak nie saak dat ons moet smeek om BTW terugbetalings te ontvang nie. Maak nie saak dat ons tot bokant ons ooglede in betaal, betaal, betaal staan nie.

Winkels sluit gaan nie wat ons elke dag moet hanteer, verander nie. Dis gevaarlik om sommer so ons ekonomie wat reeds morsig is, tot stilstand te dwing.

En weet jy – ek voel dit aan my broek – die massas gaan langnaweek hou, pleks van ons land red. Rerig – dis hoe ons is…braai, dam toe, laat slaap – daai is wat meeste gewone mense graag doen.

Het jy al gaan kyk van ons 50 miljoen mense – wie stem en watter persentasie stem en het regtig ‘n sê in wie ons regeer? Dis angswekkend.  Uit net meer as 31 miljoen stemgeregtigdes het, net meer as 15 miljoen mense hulle kruisies met die vorige verkiesing fisies gaan trek.

Waar was die ander 15 miljoen – besig om te braai? By die dam? Hulle was nie by die stembus nie – hoekom sal hulle Vrydag hulle deel kom doen?

So – by my winkel gaan sake soos normaal, maar die wat wil opmars – dié sal ek van die kantlyn af luid toejuig, swart dra en petisies onderteken en elke oggend vir ons land en al sy mense bid.  Ek bid veral dat die konstitusionele prosesse reg hanteer word, dat die  in die parlement leeuemoed het en ons nagmerrie uit die kussings lig. Ons ekonomie kan dit nie anders bekostig nie.

Beplanning vir Vrydag, 7 April 2017:Skeduleer die minimum personeel aan diens, sodat werk kan aangaan, en laat die res gaan skreeu namens ons almal. Die wyses sê mos ons het nie almal dieslefde om by te dra nie. Sprei dan maar die talent so dat alles aandag kan kry.

Hier is nou ook  ‘n ander by in my kop.

Wat keer die gevaarlikes in ons samelewing om chaos te saai midde-in die protes optredes?

Wat as die polisie en weermag opdrag kry om te boelie – daai massas waarbinne onervare of maagdelike toi-toiers hulle gaan bevind…

Wat gemaak as daar ‘n vegtery  ontstaan en Prez JZ en Guptastan ‘n staat van onrus verklaar en al ons pogings suid gaan? Hy is steeds aan bewind, en meeste mense is op sy genade in posisie waar hulle is.

Ons moet dink wat ons doen en hoekom en wat die gevolge is of kan wees.

Ek wonder en vra maar net. Politiek is nie my ding nie, maar my liefiemense se welsyn wel.

NS. As jy anders oor die saak voel – ek sal jou opinie respekteer.

Dis ‘n vry land.

Onthou net ek verwag dieselfde van jou.

One Comment on “Toe gaan my besigheid nie.

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

the depth of now

Discovering Istanbul through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

%d bloggers like this: