Groot verwagting 1

In Longreach, Australië se hoofstraat met ‘n mooi middelman, omsoom deur leivore en parallel parkering, beleef my Rots en ek, ‘n oomblik van waarheid. ‘n Hier-sal-ek-kan-wortelskiet-gevoel oorwelding ons. 

“As ons ooit in Suid-Afrika ‘n kwart hiervan beleef, koop ons dáár ons huis,” sê my man.

Een jaar later onderweg na Kaapstad, draai ons by Colesberg links van die dooilike N1 af. Die ent van Colesberg,  Beaufort Wes en Laingsburg moor my siel en Rots is gelukkig baie lief vir afdraaipaaie.

Ons kom teen middagete Graaff-Reinet  binne. Die gastehuis is te oulik, houtvloere,  koel binne kamers, en ‘n lekker stoep met ‘n braaihoekie.  Ons is skaars uitgepak toe die stapel pamflette ons oog vang. 

Genade, mens sal besig bly in die geskiedkundige dorp. Ons lees van 200 museumstatusgeboue,  fossiele, kunsskatte,  die Vallei van Verlatenheid en, en, en. Ons kyk vir mekaar.

Is dit ‘n Longreach-moment?

Sonsaktyd, met yskoue bier in die koelsak, ry ons dorp uit en berg op om die Vallei van Verlatenheid te gaan beleef. Rots, hoogtevreserig, hou styf aan die stuurwiel vas en kyk net reg voor hom in die pad.

Op en op reis ons, en skielik lê Graaff-Reinet, ingehoefyster deur die Sondagsrivier. My hart klim by my keel uit, my siel kry vlerke. ‘n Arend sweef saam.  

Ek stap alleen  die steilte uit om ‘n ewigheid ver te kyk. Rots hou ‘n skilpad  by die parkering geselskap. Die wind waai my kuif deurmekaar. Die arend sweef voor my verby. 

Ek voel hoe my Skepper  sê:”Welkom, my kind.”  Hy vryf met die wind my hare deurmekaar.

Van daardie oomblik, is ons Graaff-Reinet  getoor. Om ‘n uitroepteken by die ervaring te sit, kry ons ‘n jong koedoe-ooi langs die pad.  “Hoekom het julle so lank gevat om te kom,” vra sy sonder vrees.  Ek hoor haar asemhaal,. Ek neem ‘n foto van haar met die mik-en-druk, voordat sy  wei-wei wegstap. 

Ons ry terug dorp toe. Ons weet hier kom ‘n ding. Ons gaan huis koop. Longreach, wat is jou Graaff-Reinet  adres? 

2 Comments on “Groot verwagting 1

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

Tokeloshe

I♥2CR8

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

the depth of now

Discovering Istanbul through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

%d bloggers like this: