Wat het jy in jou hand?

watisinjouhand

Ek is weer effe afferig, lusteloos. Rots sien my gemoed en ek mag kluisenaar. Dis stil by die winkel en daar is gelukkig twee pragtige vroue wat elke dag die plek help oophou.

Ek sit vir ure vir die rekenaarskerm en kyk, en kyk en kyk. Luister na die voëltjies se gekwetter, hoor die honde wat blaf. Ek loop deur die huis, uit stoep toe, gaan maak koffie. Bloubekruip loop so sleep,sleep agterna.Ons albei doelbewus aandagafleibaar.

Ek lees bietjie, lê bietjie, gaan sit weer voor die rekenaar. Dis tyd wat verbygaan en nie terugkom nie, besef ek.

Eers troos David Whyte my:  “Beginning is difficult, and our procrastination is a fine, ever-present measure of our reluctance in taking that first close-in, courageous step to reclaiming our happiness. Perhaps, because taking a new step always leads to a kind of radical internal simplification, where, suddenly, very large parts of us, parts of us we have kept gainfully employed for years, parts of us still rehearsing the old complicated story, are suddenly out of a job.” *

Vanoggend jaag Elisa my uit die bed.

“Dis net na sewe,” brom ek.

“Assamblief,” sy kreukel haar neus en glimlag. “Ek wil die bed skoon oortrek.”

Ek brom dat ek nog nie eers koffie gedrink het nie, nog nie eers boekegevat het nie…gryp my koffiebeker en Bybel en strompel studeerkamer toe.

Die dagstuk gaan oor God se finale adres. Dat Hy Alfa en Omega is, Skepper en Voleinder. Dat Hy, God self, weer gaan kom en alles nuut en ewig gaan maak. Dit is nou vir dié wat aanhou oorwin (Op21:7).

Aanhou oorwin.

Aanhou oorwin.

My hart klop tjoklits. Ek word elke dag vergewe vir swakheid, vermorsing. Ek moet net aanhou probeer.

Ag Here, dankie!

Nog is het einde niet.

Ek slurp aan my koffie en blaai deur die Facebook. ‘n Skryfblad wat ek besoek vir bemoediging en inspirasie sê: Vat die boek naaste aan jou, gaan na bladsy 55. Die tweede sin is jou skryfmotivering vir vandag.

Die naaste boek aan my is die Bybel wat ek flussies gelees het.

Ek blaai na Bl 55.

Eksodus 4:2: “Toe vra die Here vir hom:”Wat het jy daar in jou hand?”

Die gedeelte gaan oor Moses wat teëgestribbel het oor die taak wat God hom opgelê het. In sy hand was ‘n herderstok. God laat Moses die stok op die grond gooi, dit word ‘n slang. Dit word ‘n kragtige wapen wat die Farao oortuig om die Istrealiete te laat gaan. Die einste stok kloof  die Rooisee oop. Die Here rus Moses toe en geen protes keer dat hy sy taak opneem nie.  Groot staan Moses met sy herderstok in ons Bybelgeskiedenis as voorbeeld. Hy besoek selfs vir Jesus saam met Elia.

Ons is nie geloofshelde nie. Net gewone mense, wat elke dag die beste wat ons kan, poog. Wel, ek is. Een dag op-en-wakker, die ander slepend. Maar die son kom op, die son gaan onder, en daar is weer ‘n nuwe dag.

Die wat aanhou oorwin.

Ek het ‘n potlood in my hand en ‘n rekenaarsleutelbord voor my.

Here, lei my waar U wil.

*(‘BEGINNING’ From CONSOLATIONS:The Solace, Nourishment and Underlying Meaning of Everyday Words © 2015 David Whyte and Many Rivers Press.Besoek http://www.davidwhyte.com of kyk op sy Facebookblad. Die man skryf raak.)

One Comment on “Wat het jy in jou hand?

Lewer kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

My Gorrel

Vaste woorde vir los gedagtes.

Forgotten Magic: Lifestyle blog

Muffins, Coffee and this Blog

Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

toortsie.com

Skyn, liggie, skyn!

Life according to C

To become remarkable, hold yourself accountable

Holladriehoe

Hier gesels ek oor alles wat my bly maak: my taal, die natuur, kuns, die lewe.

Top40Weekly.com

The Weekly Top 40 1955-2017

No Facilities

Random thoughts, life lessons, hopes and dreams

Leeskring met een lid

Waar ons boeke saam met die seelug inasem

The Bee Writes...

oder auch "Die Bea schreibt" *** expect nothing... not even the unexpected *** erwartet nichts... noch nicht mal das unerwartete

Gedigte wat jou laat dink.

Sien die groot prentjie.

I♥2CR8

a.k.a. Toekloshe

Kluisenaarsklaviere

Denke oor die wêreld, sy plekke en sy mense. 'n Afrikaanse blog.

Kameel se gebabbel

Waar die hart van vol is, loop die mond van oor

Kruger Theron

Stories met Siel

Daily Manna

By Heart of Worship

Justice's Blog

The fear of the LORD is the beginning of wisdom...The contents of blog ranges from Christian knowledge to my own 'nerdy' posts.

The Depth of Now

Exploring Istanbul Through Storytelling & Photography

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Wag 'n Bietjie

Welcome! Come linger a while..

The Sanity Rules

Uncommon common sense

Tannie Frannie

My terapie vir oudword

Ouch!! My back hurts!!

Life according to one of life’s truly gifted naturally born wafflers… an open diary of a Saffer in a different land... life in the greater Dublin & Leinster area. (Since 2011) My quests fuel my dreams… my dreams fuel my quests!!

Liewe Persoon

Ons het almal iemand nodig om na ons te luister

Bondels Gedagtes

Lesse geleer, en stories uit my lewensreis

penpunt

Waar die hart van vol is …

Country Living in Southern Africa

Sharing my life in Mozambique and all things country in Southern Africa

Dream Desire Achieve

The dreams you desire can be achieved, for with God nothing is impossible.

KAITLIN B. CURTICE

Kaitlin B. Curtice

de Wets Wild

Disappearing into South Africa's wild places... Again!

heart prints

live the story you want to tell

filosopete

blessedbeyondrecognition 🇿🇦

WoordNoot

Waar ek my woorde en note kombineer om my storie te vertel

Die Bordkryt

Studentekoerant

Positief

Wat jy in jou gedagtes toelaat, dit word jou lewe

Ekmyselff

dit is wat dit is, ek is ook wat ek is

'n Skrywer se blok

Kortverhale, gedigte en die lewe.

Thulana

Almal om my is gek...

Vinke en Verse

Spraak-, taal- en gehoorterapeut. Kamma-digter. Lewenslange student. Reisiger. Liefhebber van woorde, musiek en Afrika. Deur Genade gered en deur Liefde vrygespreek.

Tapestry of Thought

Cilnette Pienaar weaves and unravels

%d bloggers like this: